Reinigen van tapijt

Afhankelijk van het materiaal stellen we de meest geschikte methode voor. Beide systemen resulteren in een reinigingsmethode die netheid, hygiëne en bescherming biedt en voldoet aan alle basisregels die gelden voor het reinigen van tapijt.
welkom_voorna-groot
Te weten:

1. Alle vlekken moeten verwijderd worden: een diepwerkende reiniging met een blijvend resultaat waarbij ook hardnekkige vlekken worden verwijderd en eventuele lichte schade wordt hersteld die veroorzaakt is door bijvoorbeeld kauwgom of plakband.

2. Het tapijt mag niet te nat gemaakt worden. Het regelmatig gebruik van te veel water beschadigt de structuur van het tapijt en zorgt voor snel terugkerende vlekken. Naast het feit dat dit een lange droogtijd vergt, vertoont het tapijt uitloopverschijnselen en ontstaat er een broeinest van microben. Met sproei-extractie is het dus uitermate belangrijk goede machines te gebruiken.

3. De reiniging moet een zo lang mogelijke bescherming bieden. De gebruikte schoonmaakmiddelen mogen dan ook geen schadelijke oplosmiddelen bevatten en de machines mogen de vezels van het tapijt niet platdrukken. De kleuren en de zachtheid van het tapijt moeten worden beschermd, waarbij nare geurtjes moeten worden verwijderd.

4. De reiniging moet hygiënisch en milieuvriendelijk zijn. Dat houdt in dat er geen chemicaliën mogen worden gebruikt, maar dat de micro-organismen wel vernietigd moeten worden.

5. De techniek moet eenvoudig maar effectief zijn, waarbij zo min mogelijk overlast wordt veroorzaakt.
6. De prijs moet verantwoord en concurrerend zijn, waarbij een goede service gegarandeerd blijft.
Wat kunnen wij voor u betekenen?
• Het eenmalig of jaarlijks tapijtreinigen.
• Het adviseren van onderhoudprogramma’s.
• Het uitvoeren van onderhoudprogramma’s.
• Plaatselijke vlekverwijdering.
Spread the love