De sproei-extractie methode

Dit is een spoelmethode waarbij met behulp van een sproei-extractiemachine water in het tapijt wordt gesproeid, al dan niet in combinatie met een reinigingsmiddel en/of ondersteunend door een roterende borstel.
Aansluitend wordt het losgemaakte vuil opgezogen. De sproei-extractiemethode is een zogenaamde natte methode. De keuze van deze methode is afhankelijk van de ruimte waarin we moet werken, of het tapijt wel of niet geïmpregneerd is en de omstandigheden. Indien de ruimte weer snel in gebruik moet worden genomen, is deze methode niet geschikt. Het drogen duurt minimaal 24 uur en soms wel langer.

Bij zeer hoge luchtvochtigheid kan het vele dagen duren voordat het tapijt en het grondweefsel helemaal droog is. Indien er sprake is van een te hoog vochtigheidsgehalte (vast te stellen met behulp van een hygrometer), kunnen we een tapijt- of absorbtiedroger plaatsen. De sproei-extractiemethode kunnen we gebruiken voor het verwijderen van sterk gehecht vuil uit zachte vloeren en meubelbekleding die niet geïmpregneerd (vuilafstotend behandeld) zijn en geschikt zijn voor schoonmaken met een natte methode. Vraag informatie voor uw tapijt.
Tapijt reinigen

Spread the love