Kristalliseren van marmer

Een alternatief voor het kostbare en ingrijpende slijpen en polijsten is kristalliseren.
Deze methode is alleen geschikt voor stenen opgebouwd uit kalk, zoals marmer en kalksteen.
kristaliseren-1Bij kristalliseren van natuursteen vloeren verandert de structuur van de toplaag van de steen. Voordelen van kristallisatie van marmeren vloeren zijn de lage kosten t.o.v. restauratie of slijpen en polijsten. Verwijderen van cementsluiers van een natuurstenen vloer kan met behulp van kristalliseren worden uitgevoerd. Bovendien vervuilt de vloer minder snel is deze makkelijker te reinigen.
Verkleuring van de steen treedt niet op. De oorspronkelijke tekening van het marmer komt volledig tot zijn recht. Het is een bewerking die de structuur van de toplaag van de steen verandert, maar geen beschadigingen en niveauverschillen opheft.
Met een verzwaarde schrobmachine, met staalwol (of, afhankelijk van de soort steen, een nylon pad) onder de machine, wordt bij een bepaalde draaisnelheid kristallisatievloeistof toegevoegd. Hierdoor wordt een reactie in de toplaag opgewekt, waardoor zich microkristallen vormen. De microkristallen verharden en verdichten de vloer en herstellen de glans.
Het resultaat van deze behandeling kan verbeterd worden door de vloer eerst diep te reinigen (afhankelijk van staat van de vloer en het gebruik).

Voordelen kristallisatie:

Relatief gunstige kosten (t.o.v. restauratie of slijpen en polijsten), maar geen opheffen van beschadigingen en niveauverschillen;
Cementsluiers worden verwijderd;
Invloed van verkeerde (zure) reiniging wordt tenietgedaan (onder voorbehoud);
Poriƫn in de vloer worden volledig opgevuld met microkristallen waardoor de vloer minder snel vervuild en makkelijker is te reinigen;
Na behandeling ontstaat er een redelijke glans;
Ondanks de glans is stroefheid gegarandeerd;
Er wordt geen was of coating aangebracht, waardoor verkleuring niet mogelijk is en de oorspronkelijke tekening volledig tot zijn recht komt.
 Vraag informatie voor uw vloer.
Onderhoud Trani Fiorito

Restauratie granitovloer

Spread the love